Expert britanic în educație vine la București: ”Viitorul aparține minților curioase”

04/03/2020

Alice Sharp, specialist britanic în educație și câștigătoarea premiului pentru cea mai inspiratoare personalitate din domeniul educației timpurii, vine la București pentru a-i învăța pe educatori și părinți tehnici inovatoare de stimulare a curiozității și dorinței de explorare a copiilor. Training-ul organizat de Fundația Acorns prin centrul de educație timpurie First7 va avea loc pe 28 martie, la Camera de Comerț și Industrie a României.

Prin acest eveniment, organizatorii își propun să genereze idei și atitudini noi asupra educației timpurii din România, atât în instituțiile de învățământ, cât și acasă. Participând la training, adulții implicați în educația copiilor vor avea ocazia să experimenteze un proces educațional inovator, presărat cu activități distractive, jocuri și idei revelatoare.

Plecând de la studiile recente legate de mecanismele de învățare, participanții vor descoperi modul în care dezvoltarea curiozității influențează capacitatea de învățare și memoria și vor fi îndrumați să creeze contexte potrivite pentru un act educațional stimulant și distractiv.  Aceștia vor învăța să transforme obiecte simple din viața de zi cu zi  în recuzită valoroasă pentru stimularea curiozității și dorinței de explorare a copilului încă din primele luni de viață.

”Curiozitatea cultivă o minte activă, iar dezvoltarea dorinței de explorare a mediului înconjurător ajută copilul să învețe mai usor, dezvoltă gândirea critică și dorința de autodepășire. Un copil curios va înțelege mai bine lumea din jur, se va adapta mai repede unui mediu nou și va fi mai prietenos. Viitorul aparține minților curioase, iar rolul nostru, al adulților, este acela de a creea contexte care stimulează curiozitatea și dorința de explorare a copiior noștri”, declară Valentina Secară, fondatoarea centrului educațional First7 care organizează anual Conferința de Educație Timpurie, dar și o serie de training-uri pentru cadre didactice și părinți.

Alice Sharp, speaker în cadrul evenimentului de pe 28 martie, este specialist în educație timpurie, a fost lector principal în cadrul Glasgow College, iar de 18 ani conduce Scottish Independent Nursery Association (SINA). Este autoarea cărții ”100 Our Senses Games 0-3”, a înregistrat o colecție de DVD-uri pe teme de educație timpurie și scrie regulat pentru revista Nursery World. A fost desemnată lectorul anului și a câștigat premiul ”The Most Inspirational Teacher in Early Years”.

Participare la training-ul ”Cum folosești curiozitatea și dorința de explorare a copiilor” este de 280 lei/ persoană. Costul include pauza de cafea și masa de prânz. Pentru grupuri de 3+ participanți, se acordă un discount de 10%. Participanții vor avea asigurată traducerea simultană a training-ului.

Pentru înscrieri, accesați https://first7.ro/inscrieri/ sau trimiteți un e-mail la office@first7.ro.

 

Despre First7:

FIRST7 Parents & Educators Coaching este primul centru pentru educație timpurie din România dedicat dezvoltării armonioase a copilului și oferirii sprijinului corespunzător educatorilor, părinților și celor implicați în procesul de creștere și educare a acestuia, de la naștere și până la 10 ani.

Prioritățile în activitatea de instruire a educatorilor și a personalului specializat includ utilizarea celor mai bune practici de lucru cu copiii, promovarea descoperirilor recente în domeniu și crearea unui mediu de învățare creativ, stimulant și armonios, care să înlăture barierele culturale și diferențele dintre copii.

Mai multe detalii despre programele de educație timpurie First7 puteți găsi pe www.first7.ro.

Parteneri media: Itsy Bitsy, Didactic.ro, Suntparinte.ro, Kreatoria.ro