Bucharest Bridal Fashion Shows, un regal al rochiilor de mireasă

20/01/2016
Primul eveniment din România în care designerii români de top și-au prezentat colecțiile de rochii de mireasă pentru 2016, a avut loc în weekendul 15-17 ianuarie, în cadrul Expomariage, la JW Marriott Bucharest Grand Hotel.

Gândit special pentru a constitui principala sursă de inspirație a viitoarelor mirese, după modelul show-urilor de la Barcelona, Londra și New York, Bucharest Bridal Fashion Shows a reunit cele mai importante nume din domeniul designului românesc pentru ceremonie: Ellis Luxury, Nicole Enea, Bien Savvy, Natalia Vasiliev, Otilia Brăiloiu, Marie Ollie, Athena Philip și Agnes Toma. Directorul artistic al evenimentului a fost Alin Gălățescu.

De la modelele clasice, atemporale, de prințesă și sirenă, la rochiile de mireasă atipice, care înlocuiesc albul cu nuanțe pastel sau printuri florale, sau chiar la variante de costume de nuntă cu pantalon, designerii români s-au întrecut în imaginație și detalii.

Prima colecție care a urcat pe podium vine cu o sursă de inspirație din cetatea filmului, din lumea glamour a starurilor de cinema și transformă mireasa anului 2016 într-o manifestare de artă și spectacol. Hollywood Dreams, creată în Atelierele Ellis by Eli Lăslean, este o colecție din materiale prețioase, dantele brodate cu mărgele, tafta, satin, voal sau tul care se revarsă într-o simfonie de forme și nuante pastel ce subliniază feminitatea și eleganța.

Ellis by Eli Lăslean

Nicole Enea a încheiat prima zi de show-uri și a lăsat publicului amintirea unei mirese moderne, dar care își păstrează delicatețea și senzualitatea. Rochii pe corp cu decolteuri adânci pe spate, corsete cu aplicații manuale elaborate cărora le-au fost atașate fuste ample din tul și mătase naturală, modele midi inspirate din moda anilor ’50, toate într-o armonie în alb, nude, blue ice și suprapuneri de texturi și forme, au fost create cu atenție pentru a marca starea de grație a miresei imaginate de Nicole Enea.

Nicole Enea

La BIEN SAVVY, mireasa romantică, tradiționala revine cu trene și voaluri regale, modele de rochii prințesă cu mult volum și variante sirenă realizate din organza, tul și crep, îmbogățite cu decupaje și detalii tatuaj spectaculoase. Inovațiile colecției Addicted to Love sunt aduse de senzualitatea și eleganța crepului, de contrastul irezistibil al tulului nude și a dantelei ivory, de combinația etno-șic între voalul de crep și dantela bogat ornamentată, de mânecile cu umerii decupați și de senzualitatea fustei cu șliț.

BIEN SAVVY

La Natalia Vasiliev, rochia de mireasă este dominată de trei atribute evidente: talia marcată, dantela care îmbracă bustul și fustele din nenumărate valuri de tul. În colecția Santorini Island Magic, liniile sunt clare, îmbinând stilul minimal cu unul romantic fresh și forța volumelor masculine cu senzualitatea transparențelor ultra feminine. Accentul este pus pe complexitatea arabescurilor de tipar, detaliile renascentiste, modernismul culorii și al tăieturilor, păstrând însă aerul aristocrat.

Natalia Vasiliev

Romantică, liberă, naturală, mireasa propusă de Otilia Brailoiu poartă rochii cu croieli clasice, din țesături prețioase – dantelă, tul de mătase, muselină, înnobilate cu aplicații manuale ultra feminine și transparente insinuante, care conturează perfect o siluetă rafinată. Accentele florale obținute din aplicații de dantelă definesc aerul boem al întregii colecții. “Am imaginat personaje boem-libertine, diafane sau categorice, ușor neconvenționale dar strălucitoare”, spune Otilia Brăiloiu.

Otilia Brailoiu

Arthur Dinu, creativul casei Marie Ollie, a adus în atenția publicului o mireasă nonconformistă care nu se teme să încerce ținute de inspirație masculină la propria nuntă. Costumele de mireasă cu pantalon, salopetele sau elementele tuxedo aplicate pe rochii și detaliile spectaculoase au înlocuit creațiile clasice ample, greoaie, cu crinolină, și au creat apariții statement, inedite.

Marie Ollie

La Athena Philip, modelele simple, clasice capătă prețiozitate prin materialele folosite și detaliile aplicate manual. Rochiile de mireasă în stil sirenă, din tul cu aplicații de dantelă guipure și chantilly și paiete discrete, cele in stil prințesă, cu corsete decoltate seducător și trene regale sau variantele care urmează linia trupului, din tul brodat cu mărgele, paiete și flori din organza au fost vedetele ultimei zile de prezentări la Expomariage 2016.

Athena Philip

Cu o tradiție de peste 25 de ani în moda românească, Agnes Toma a încheiat Bucharest Bridal Fashion Shows cu o colecție realizată conform conceptului de “couture-a-porter”, caracterizată printr-un stil luxury ce urmărește, în același timp, frumusețea și romantismul eternului feminin. De la broderii realizate manual mixate cu țesături atent selecționate până la grădini cu trandafiri imprimate pe mătase fluidă și susținute de crinoline din tul, colecția propusă de Agnes Toma se remarcă printr-o eleganță atemporală și un rafinament desăvârșit.

Agnes Toma

La Expomariage 2016 au fost prezentate, alături de cele mai cunoscute branduri de rochii de mireasă, vestimentație de ceremonie pentru bărbați, bijuterii și accesorii vestimentare, și tendințele în machiaj și coafuri pentru ziua nunții, aranjamente florale, decoruri de nuntă și servicii foto-video.